Ervaren ondernemers lanceren investeringsfonds voor technologie gedreven Nederlandse start-ups

Ervaren ondernemers lanceren investeringsfonds voor technologie gedreven Nederlandse start-ups

Ervaren ondernemers lanceren investeringsfonds voor technologie gedreven Nederlandse start-ups

Amsterdam, 26 augustus 2024

Nederlandse tech start-ups kunnen vanaf vandaag voor hun eerste financieringsronde terecht bij Dutch Operator Fund I. Een investeringsfonds gericht op technologie gedreven Nederlandse start-ups in de pre-seed en seed fase. Het fonds is opgericht door ervaren ondernemers en angel investeerders onder wie Sjoerd van Berkel, Jeroen Bertrams, Quinten Selhorst, Geert-Jan Smits, Rutger Teunissen en David Vermeulen.

Geert-Jan Smits: "Er is in Nederland veel ‘tech talent’. Het Dutch Operator Fund I onderscheidt zich door al in de vroege fase van start-ups te investeren. Daar is in ons land behoefte aan want voor veel institutionele investeerders is investeren in deze fase vaak ‘te vroeg’. Naast geld nemen we nog veel meer mee, zoals onze ondernemerservaring en netwerk. Zo kunnen we talent op weg helpen en bijdragen aan de innovatieve oplossingen van morgen." 

Dutch Operator Fund I richt zich op investeringen in technologie gedreven start-ups, met een focus op bedrijven die eigen technologie of software ontwikkelen en een eerste commerciële tractie laten zien. De voorkeur gaat uit naar teams van twee tot vier founders die willen samen werken en een schaalbaar businessmodel hebben. Focus sectoren zijn tech, software, SaaS en circulaire economie. Jeroen Bertrams: "Onze gezamenlijke ervaring als ondernemer en ons brede netwerk bieden een sterke basis voor dit fonds. Samen hebben wij 30 bedrijven opgericht en geschaald, 13 exits gemaakt en 47 jaar ervaring met investeren in start-ups. Als we nu een bedrijf zouden beginnen, dan zouden we dat 3x sneller laten groeien dan voorheen. Want we kennen de valkuilen en weten wat nodig is voor succes.” 

Sjoerd van Berkel: “We zijn enthousiast over de mogelijkheid om samen te werken met ambitieuze en toegewijde founders. Uit eigen ervaring weten we hoe moeilijk het is om een start-up te laten groeien. Nu bundelen we onze expertise en operationele ervaring om de volgende generatie ondernemers te helpen hun dromen te realiseren."

Het Dutch Operator Fund I heeft voor haar eerste fonds €2 miljoen aan kapitaal bijeengebracht, bestaande uit een gezamenlijk commitment van de oprichters en een toegekende lening via de Seed Business Angel regeling van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Investeringen variëren van €75K tot €200K met de mogelijkheid tot een vervolginvestering.

 

Ben je founder en valt jouw bedrijf binnen onze investeringsfocus? Dan komen we graag in contact. Zie voor meer informatie www.dutchoperatorfund.nl.

 

Einde persbericht


Voor meer informatie over het Dutch Operator Fund I, neem contact op met:

  • Sjoerd van Berkel: 06-26080311

  • Jeroen Bertrams: 06-44312827

  • Geert-Jan Smits: 06-81287566


Of via hello@dutchoperatorfund.nl / www.dutchoperatorfund.nl

 

V.l.n.r: Geert-Jan Smits, Quinten Selhorst, Rutger Teunissen, David Vermeulen en Jeroen Bertrams.

Niet op de foto: Sjoerd van Berkel.

 

Over het Dutch Operator Fund I

Het Dutch Operator Fund I is een initiatief van ervaren Nederlandse ondernemers en angel investeerders, gericht op technologie gedreven Nederlandse start-ups in de pre-seed en seed fase. Met een totaal commitment van €2.000.000 streeft het fonds ernaar om een portefeuille van start-ups op te bouwen die elkaar versterken en waarbij de ervaring en achtergrond van de initiatiefnemers een waardevolle bijdrage leveren aan het succes van deze bedrijven.

 

Zie voor meer informatie www.dutchoperatorfund.nl.